Ruilen & Retourneren

Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Je hebt vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.  Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.
Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor eigen rekening.
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.

Tevens kun je gebruik maken van het modelformulier. De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Ruilen & retourneren

Binnen Nederland en België kunnen bestellingen kosteloos worden geretourneerd via de DHL Retour Portal waar je een verzendlabel kunt afdrukken. Volg hiervoor de stappen.

 1. Klik hier om naar de DHL Retour Portal te gaan »
 2. Vul de gegevens in.
  1. Vul jouw gegevens in zoals ze bij ons bekend zijn.
  2. Bij referentie vul je 'webretour' in.
  3. Bij gewicht vul je '2' of '3' in.
  4. Volg de verdere stappen om het verzendlabel direct te printen. Je ontvangt ook een email met het verzendlabel.
 3. Print de verzendlabel uit en plak deze op het pakket.
 4. Breng het pakket weg bij een DHL Parcelshop. Klik hier om de dichtstbijzijnde locatie te vinden »

Je kunt jouw aankoop ook retourneren of ruilen voor een andere maat in één van onze winkels in Nederland. Hierbij moet je wel in bezit zijn van het aankoopbewijs (factuur) dat je bij jouw bestelling hebt ontvangen. Zo kun je direct de juiste maat meenemen indien voorradig of het artikel bestellen.

Let op: wij geven in de winkel geen geld terug. Het volledige bedrag wordt binnen 14 werkdagen terug gestort op dezelfde wijze als waarmee de order is betaald. Bij het geheel retourneren van je bestelling worden ook de eventueel betaalde verzendkosten terug overgemaakt.

Let op: het retour sturen van een pakketje valt onder de verantwoordelijkheid van de afzender. Van Dalen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een beschadigde of zoekgeraakte retourzending.

Terugbetaling

Alle nauwkeurig geretourneerde artikelen zullen zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 werkdagen na ontvangst worden terugbetaald. Bij het retourneren van de gehele bestelling worden ook de eventueel betaalde verzendkosten terug overgemaakt. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen. Heb je betaald met een creditcard dan zal het aankoopbedrag inclusief eventuele leveringskosten worden teruggestort op deze creditcardrekening. Wanneer je de betaling voldaan hebt met iDEAL of Bancontact, wordt het aankoopbedrag inclusief eventuele leveringskosten zo spoedig mogelijk teruggestort op jouw bankrekening. Als je voor betalen met acceptgiro gekozen heeft, wordt het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel in mindering gebracht op jouw acceptgiro. Indien een bestelling met PayPal betaald wordt, zal het aankoopbedrag ook teruggestort worden op dezelfde PayPal rekening.

» Download Modelformulier voor herroeping


betaalmethoden Van Dalen
Algemene voorwaarden   |   Privacy Statement   |   Disclaimer   |     Van Dalen 2017