Ruilen & Retourneren

Alle bestellingen gemaakt via de website mogen worden geretourneerd, hier onder vallen dus ook schoenen en accessoires die via een actie of in de sale gekocht zijn.
Voor alle aankopen bij Van Dalen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat je de bestelling in ontvangst hebt genomen. Je kunt het artikel retourneren wanneer je niet tevreden bent.
Wij behouden ons het recht om retourzendingen te weigeren indien:

  1. De artikelen beschadigd zijn ten gevolge van gebruik of sporen van gebruik vertonen.
  2. De artikelen niet in de originele verpakking retour zijn gezonden. Dat wil zeggen de schoenendoos. Het is niet verplicht om dezelfde verzenddoos te gebruiken.
  3. De originele verpakking (schoenendoos) van het artikel ernstig beschadigd is.

De voorwaarde voor het retour zenden zijn dat het artikel ongebruikt, onbeschadigd en in exact dezelfde staat aan ons terug gestuurd moet worden, in de originele verpakking (schoenendoos). De originele verpakking, zoals de schoendoos, moet ook in exact dezelfde originele staat retour gezonden worden. Je kunt zelf bepalen welke verzenddoos je gebruikt. Gebruik niet de schoenendoos als verzenddoos. Na het verstrijken van de zichttermijn wordt de koopovereenkomst definitief.

Ruilen & retourneren binnen Nederland

Binnen Nederland kunnen bestellingen kosteloos worden geretourneerd via ons antwoordnummer.
Retourzendingen kunnen worden verstuurd naar:

Van Dalen Schoenen
T.a.v. Webshop
Antwoordnummer 1141
6000 VB Weert

Je kunt jouw aankoop ook ruilen voor een andere maat in één van onze winkels in Nederland. Hierbij moet je wel in bezit zijn van het aankoopbewijs (factuur) dat je bij jouw bestelling hebt ontvangen. Zo kun je direct de juiste maat meenemen, indien deze op voorraad is. Omruilen voor een ander model is niet mogelijk.

Let op: wij geven in de winkel geen geld terug. Het volledige bedrag wordt binnen 14 werkdagen terug gestort op het rekeningnummer, creditcard of PayPal account waarmee je de order hebt betaald. Bij het geheel retourneren van je bestelling worden ook de eventueel betaalde verzendkosten terug overgemaakt.
 
Let op: het retour sturen van een pakketje valt onder de verantwoordelijkheid van de afzender. Van Dalen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een beschadigde of zoekgeraakte retourzending.

Ruilen & retourneren binnen België

Wanneer je jouw bestelling vanuit België wilt retourneren via de post, komen de verzendkosten voor eigen rekening. De retourkosten worden terugovergemaakt na ontvangst van de retour.  Je kunt er tevens voor kiezen om jouw retourzending kosteloos in een Van Dalen filiaal af te geven. De winkelmedewerker controleert de artikelen en neemt deze aan na akkoord. Je krijgt een getekend ontvangstbewijs. Let op: wij geven in de winkel geen geld terug. Het bedrag wordt binnen 14 werkdagen terug gestort op jouw rekening.  

Terugbetaling

Alle nauwkeurig geretourneerde producten zullen zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 werkdagen na ontvangst worden terugbetaald. Bij het retourneren van de gehele bestelling worden ook de eventueel betaalde verzendkosten terug overgemaakt. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen. Heb je betaald met een creditcard dan zal het aankoopbedrag inclusief eventuele leveringskosten worden teruggestort op deze creditcardrekening. Wanneer je de betaling voldaan hebt met iDEAL of Bancontact, wordt het aankoopbedrag inclusief eventuele leveringskosten zo spoedig mogelijk teruggestort op jouw bankrekening. Als je voor betalen met acceptgiro gekozen heeft, wordt het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel in mindering gebracht op jouw acceptgiro. Indien een bestelling met PayPal betaald wordt, zal het aankoopbedrag ook teruggestort worden op dezelfde PayPal rekening.

betaalmethoden Van Dalen
Algemene voorwaarden   |   Privacy Statement   |   Disclaimer   |     Van Dalen 2017